Çanta Modelleri

Wayuu Nedir ? Wayuu Kabilesi Kimlerdir ?

Merhabalar , hepimizin severek kullandığı son zamanlarda moda olan bir el örgüsü modeller karşınızdayım. Bu model hakkında araştırıp sizler için derlediğimiz bu yazımızda wayuu’nun ne olduğunu ve wayuu kabilesinin kimler olduğunu öğreneceksiniz. Bu kabile nerede yaşar nasıl yaşar ve geçim kaynakları nelerdir tüm detaylarıyla yazımızda.

Wayuu Nedir

Güney Amerika’nın kuzey yarımadası La Guajira’da yaşayan Kolombiyalı yerli kabilesinin adı Wayuu olarak bilinir. İspanyolca da Mochila “Sırt Çantası” olarak bilinir  veya çapraz askılı çantada denilmektedir.

Wayuu çantaları, Amerika’nın en büyük yerli zanaatkar nüfusu tarafından hazırlanmış el yapımı tığ işi çantalar. Wayuu kabilesi, bin yıllık dokumacılar, güzel işlerini üretmek için kroşe ve dokuma tekniklerinin bir kombinasyonunu kullanır.

Bu kabilenin yaptığı çantalar, önemli dokuma deneyimleri nedeniyle farklı boyutlarda, kabile desenlerinde ve renk kombinasyonlarından gelir. Tekniğe bağlı olarak, torbaların tamamlanması 10 günü bulabilir.

Çoğunlukla, mochila çantalarını zanaatkarın kullandığı tekniğe göre sınıflandırıyoruz. Premium çantalar ve ürünler, desen üzerinde daha fazla ayrıntıya izin verecek şekilde yalnızca bir iplikle örülür. Popüler çantalar iki iplikle örülür, bu da onu biraz daha sert ancak daha az karmaşık hale getirir. Ve son olarak, dokuma tezgahı dokumaya benzer tüylü; bu da nihayetinde biraz daha az çabayla daha fazla ayrıntıya izin verir.

Çanta Modelleri

Wayuu Kabilesinin İnsanları Kimdir


Wayuu Kabilesi, Caribs ve Arawak soyundan gelen yerli bir topluluktur. Amerika’daki en büyük yerli dokumacı topluluğu olarak bilinmektedir.. Şu anda Kolombiya’nın kuzeyindeki La Guajira yarımadasının çoğunluğunu oluşturuyorlar. Hala elektrik veya temel hizmetlerin olmadığı kırsal alanlarda yaşıyorlar. Geleneklerinin çoğunu koruyorlar; en öne çıkan dokuma, birçok aileye ekonomik destek sağlıyor.

kabile insanları

Kabile kadınlarının büyük çoğunluğu dokuma geleneğini miras alır.

Bu ailelerinin ve toplumunun yapısı bizimkinden büyük ölçüde farklıdır. Gelenekleri ve bilgileri, batı etkisinden ve çölde dayandıkları sıcaktan sağ çıkmalarına izin veriyor. En önemlisi dayanıklılıkları, uyarlanabilirlikleri ve yaratıcılıkları onları diğerlerinden ayırır.


Yazımızı beğendiyseniz ve bu çanta modellerine ilgi duyuyorsanız sitemizde sizler için hazırladığımız çanta model tarifleri ile kendinize el örgüsü ile çanta yapabilirsiniz. Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bizlerden esirgemeyiniz , başka bir yazıda görüşmek üzere.

Ücretsiz Kadın Çanta Modelleri ve Tarifleri

Bebek Çanta Modelleri ve Tarfileri

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago