Kadın

Örgü Küpe Modelleri Nelerdir ve Nasıl Yapılır

Son zamanlarda ilgimi çekmeyi başarmış bir takı modeli ile karşınızdayım. Küpelere kadar uzanan iplerin ortaya çıkardığı bu müthiş güzel örgü küpe modelleri görünce nutkunuz tutulacak. Şahsen benim tutuldu hanımlar. Peki bu el işi örgü ile yapılan küpe modelleri nelerdir ve nasıl yaparım diye soruyorsanız hadi gelin hep birlikte güzelleşelim.

Örgü Küpe Nedir

Özellikle kadınların kullandığı ve kulaklarına güzel görünmek için taktıkları metal veya benzer sert malzemelerden yapılan aksesuarlara küpe denir. Tığ ve ip yardımıyla birlikte motiflerin küçük boylarda işlenip , uçlarına küpe klipsi takılması sonucunda ortaya çıkan aksesuara örgü küpesi denir.

Bu küpeler genel olarak kadınların kendi kullanımları için ördükleri bir modeldir. İsterseniz bu modellerin hediye olarak yapabilir yada satın alabilirsiniz. Özellikle sevgililer günü için güzel bir hediye olacağı düşüncesindeyim.

Küpe Modelleri

Örgü Küpe Nasıl Yapılır

Örgü küpe yapımı aslında oldukça kolay yapılan bir aksesuardır. Bu aksesuarı sizlerde evinizde kendinize hazırlayabilirsiniz , üstelik tığ işi konusunda yeni olmanız bir şeyi değiştirmez , korkmadan yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • Tığ
  • Makas
  • İp
  • Küpe Klipsi
  • Pens
malzemeler

Küpe Yapımı

Öncelikle motifinizi kararlaştırın. Son zamanlarda en çok aranan çiçek motifleri kulağınızda hoş bir görüntü sağlayabilir. Bu küçük modellerinizi tığ ile ördükten sonra küpe kliplerini üzerine yerleştirme işlemi var. Bu klipsleri bir pens yardımıyla açarak modellerinizi içerisine rahatlıkla geçirip kapatınız. Ben küpe klipsleri nerede satılıyor bilmiyorum diyorsanız buradan sizler için bulduğum toplu küpe klipsleri satın alabilirsiniz.

Küpe Klipsleri

Küpe yapımı sırasında klipslerimizi modelimize geçirdikten sonra pens ile sıktığımıza emin olalım ki dayanıklı olsun ve uzun süre kullanabilelim.

Bu küpe modellerinde en çok sıkıntı yaşayacağınız konu modelin kıvrılması ve görüntüsünün hoş görünmemesi olabilir. Bunun için yapmanız gereken bir sertleştirici yapıştırıcı kullanmak yada nişasta ile bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ben bu işlemi saç sertleştirici spreyler aracılığıyla yapıyorum , spreyi sıktıktan sonra yağlı kağıt arasında üstüne bardak koyarak düz durmasını sağlıyorum ve kurumasını bekliyorum.

örgü küpe

Belli bir süre zarfında kuruduğunu düşündüyseniz birazda küpeyi asarak havalandırmayı unutmayın.

Bu el örgüsü küpeleri sevmemin en büyük sebebi ağır olmaması, ağır olmadığı için kulağınızda küpenin varlığını hiç hissetmiyorsunuz.

Hediye Küpeler

Bu yazımızda bu şekilde eğer beğendiyseniz paylaşmayı ve yorum yapmayı bizlerden esirgemeyin. Başka bir yazımızda görüşmek dileği ile hoşçakalın.

Kadın Aksesuar Modelleri

View Comments

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago