Amigurumi

Amigurumi Favori İpler ve Kendi Tecrübelerim

Herkese yeniden merhabalar. Bugün amigurumi favori ipler yazımızla karşınızdayım. İnstagram ve youtube üzerinden bazı sorular alıyordum. Hangi ipleri kullanıyorsun ? Bu iplikleri nereden temin ediyorsun? İnternette hangi sitelerden alışveriş yapıyorsun? Peki bu siteler güvenli midir ? gibi sorular alıyordum. Bunların hepsine cevap niteliğinde sizlere rehber hazırlamak istedim ve bu yazımızı sizler için hazırladım. İnşallah bu rehber sayesinde hepinizin sorusuna cevap vermiş olur ve favori iplerinizi belirlemenizde yardımcı olmuşumdur.

Amigurumi İçin Kullanılan Favori İpleri

Amigurumiye yeni başladığımda kullandığım iplerden başlayarak şuanda hangi ipleri kullanıyorum, hangilerinden memnunum, hangilerini beğenmiyorum hepsini ele aldığım bir yazı oldu İnşallah herkesin sorularına cevap niteliğinde bir rehber olmuştur ve sizlerde beğenirsiniz ve favori ipler olarak kaydedersiniz.

Kartopu Flora

İlk olarak amigurumiye yeni başladığımda kullandığım ipi göstermek istiyorum. İsmi Kartopu Flora. 9 lira gibi bir fiyatı olduğu için yeni başlayanların ve patik örenlerin vazgeçilmezi. Yaşadığım ilde fazla ip alternatifim olmadığı için yeni başladığımda benim de tercihim bu olmuştu kesinlikle bu ipi önermiyorum sebebi ise tüylenme yapabiliyor ve şuan bu ipi sadece saç yapımında kullanıyorum. Üzerinden düzleştiriciyle geçtiğimde herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Alize Extra

Bir sonraki ipimin markası Alize Extra Az önce anlattığım iple yapıları birbirine çok benzer. Bunun rengine bayıldığım için almıştım ve pembe panter örerken kullandım. Ve tüylenmesi aslında benim işime geldi. Daha doğal durdu, rengi de çok güzel.

Apple

Şimdi de en sevdiğim iplerden birisi olan Apple ı anlatıcam. Geri dönüşümden kazandırıldığı içi bir sonraki alışınızda aynı tonunu bulamayabilirsiniz. Bu yüzden 5’li paket halinde almanızı öneririm. Yapısı pamuklu bir ip, yani ördükçe ördüğün modeli belli eden cinsten. Yapısının tok durması beni ayrıca mutlu ediyor. Yeni başlayanlar için tek sıkıntısı katlarına ayrılıyor olması, onun dışında olumsuz bir yönünü açıkçası ben hiç görmedim.

Natural Cotton

 Bir sonraki ipim Natural Cotton. Apple ile ilgili söylediklerimin hepsi Natural Cotton için de söyleyebilirim. Çok severek kullandığım bir ip.

Karptopu Bayb Natural

Sırada palyaçomun ve Nazlı bebeğin vücutlarında kullandığım Kartopu Baby Natural var. Bu ipi de severek kullanıyorum. Ne ince ne de kalın üstelik tüylenme yapmaması ayrıca mutluluk verici. Kısacası tavsiye edeceğim ipler arasında yer alıyor kendileri.

Nako Pırlanta

Şimdi ise Amigurumicilerin ilk göz ağrısı olna ; Nako Pırlanta dan bahsedeceğim. Fiyatı iki yıl önce falan 5 liraydı (bulunduğum ilde) Ben yeni öğrendiğim için tercih etmemiştim. Ama şimdilerde severek kullanıyorum ve kesinlikle tüylenme yapmıyor. Ayrıca patik yapımında da bu ipi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Fiyatı şimdilerde 9 lira olabilir. Tüm yüncü ve tuhafiyelerde bu ipi bulabilirsiniz.

Catania Originals

 Çok güzel bir o kadar da pahalı bir ipten bahsedeceğim şimdi. Catania Originals 50 gr yumağı 16.5 Türk lirası. Yapısı gerçekten çok güzel fakat söylediğim gibi pahalı bir ip.

Loreen Natural Cotton

 Loreen Natural Cotton gelecek olursak uygun fiyata sahip bir ip. Bunu Hobium’dan yeni aldım. Fiyatı 6  lira. Daha deneme fırsatım açıkçası olmadı ondan dolayı bununla ilgili görüşlerimi ilerleyen zamanlarda sizinle paylaşacağım.

Kartopu Pamuklu Bebe

Kartopu Pamuklu Bebe ipi gerçekten çok güzel, yumuşacık ve insanı ördükçe öresi geliyor. Fakat üretimi durdurulmuş durumda. Bir yerlerde olurda denk gelirseniz hemen kapın benden demesi.

Gazzal Baby Cotton

 Gazzal Baby Cotton Gerçekten çok güzel ipler. XL boyutta sahip olanı biraz daha kalın ve favori iplerim arasında yer alıyor, sizlere kesinlikle tavsiye ederim.

Eğer hazırlamış olduğum bu rehberi sizlerde beğendiyseniz lütfen yorum yapmayı düşüncelerinizi bizlere belirtmeyi ve paylaşmayı unutmayınız. Amigurumi modellerimiz için sitemizde bulunan diğer yazılarımızı ve rehberlerimizi takip edebilirsiniz.

Amigurumi Nasıl Yıkanır ve Temizlenir ?

View Comments

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago