Genel

Kazak Nasıl Örülür

Bir kazak örmek hobinin zirvelerinden biridir .Bir kazak çok fazla zaman ve beceri isteyecek kadar büyük bir proje gibi görünüyor, bu nedenle kazak örgüsü birçok kişinin gözünü korkutmakta.Buna rağmen sizi çok zorlamayacak kazak modelleridemevcut.Beceri ve tecrübelerinizi geliştirerek sizde çok güzel kazaklar örebilirsiniz.

Kazak Nasıl Örülür 3

Bir kazak örmek hobinin zirvelerinden biridir .Bir kazak çok fazla zaman ve beceri isteyecek kadar büyük bir proje gibi görünüyor, bu nedenle kazak örgüsü birçok kişinin gözünü korkutmakta.Buna rağmen sizi çok zorlamayacak kazak modelleri de mevcut. Beceri ve tecrübelerinizi geliştirerek sizde çok güzel kazaklar örebilirsiniz.

Kazak Örme için Temel Beceriler

Bir kazağı örmeden önce, aklınızda bulunması gereken birkaç örgü becerisi vardır. Örme dikişi oluşturmanın yanı sıra döküm ve bağlamadada tecrübeli olmalısınız.

Kazağınızı düz örüyorsanız veya kaburga yada dokulu dikiş deseni varsa, purling kullanışlı olur. Kazağınızın yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarı örülmesine bağlı olarak, örgü sayılarını bilmeniz gerekir.

Temel bir örgü desenini okumak ve örgü kısaltmalarını bilmeniz gerekmektedir. Beceri seviyesi göreceli olsa da, bir desende listelenen beceri düzeyini anlamak, ilk kazak desenini seçerken yardımcı olabilir.

Yeni Başlayanlar için Kolay Kazaklar

Yetişkin boyutlu bir kazak örme konusunda çekiniyorsanız, her zaman bir bebek veya çocuk için örgü örerek başlayabilirsiniz. Küçük kazaklar, daha büyük yeteneklerle aynı becerileri içerir, ancak daha hızlı biter ve size daha kısa sürede daha fazla güven verir.

Daha başka örgü desenleri arıyorsanız, jartiyer dikiş, Stockinette veya diğer kolay dikiş desenlerindeki projeleri araştırın.Eğerdairesel olarak örülmüş bir proje seçerseniz projeyi bitirme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Daha kalın iplikler bir projenin daha hızlı gitmesini sağlar ve dikişlerin sayılması ve görülmesi daha kolaydır,bu nedenle yeni başlayanlar için iyi bir seçimdir.

Boyutlara Dikkat Edin

İlk kazağınızı ördüğünüzde, boyutları çok ciddiye almanız gerekebilir. Tam olarak vücuda uyacak şekilde tasarlanmış parçaları örerken, tasarımcının amaçladığı boyuttan çıkmamaları için doğru bir ölçü almanız gerekir.

Son İşlemler

Kazağınızın tüm parçalarını ördükten sonra, dikişlerinizi düzgün bir şekilde dikmek için biraz daha zaman ayırın. Yatak dikişi, yan dikişlerin dikilmesi için gereklidir ve yatay dikiş, omuz dikişleri gibi bağlı dikişleri birleştirmek için biraz uğraşabilirsiniz. Doğru dikiş kazağınızın duruşunu tamamen etkileyeceğinden dolayı bu işlem için ekstra beceri gerekebilir.Ama gün geçtikçe bu becerilerinizin daha da gelişeceğinden eminiz

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago