Genel

En Yaygın Kullanılan Örgü Terimleri

Her alanın kendi jargonu vardır. Örgü sadece hobiniz olsa bile, yine de en temel örgü terimleri ve cümlelerine aşina olmalısınız. İşte örgü, kroşe ve diğer elyaf sanatlarında en sık kullanılan terimlerden birkaçı.

Sık Kullanılan Örgü Terimleri

Bağlama: Çalışmanızdaki son dikiş sırasını bitirmek için, iki dikiş örerek, ilkini ikincinin üzerine kaydırarak ve sadece son dikiş kalana kadar tekrarlayarak ciltleyin. Ardından ipliği kesin ve bu son dikişten geçirin.

Buklet ipliği: Kumaşlara daha pürüzlü bir görünüm kazandıran ilmeklerle yapılan yeni bir iplik.

Cast on: İlk dikişi oluşturarak bir parçaya başlamak için, sol taraftaki iğnenin üzerine bir ilmek yaparak, sağ iğneyi ilmeğin içinden geçirerek ve ipliği sağ iğnenin üzerinden ve sonra altından geçirerek, ipliği ilmek içinden sol taraftaki iğneye getirmek.

Kroşe: Birbirine kenetlenen ilmekler oluşturmak için tek bir kancalı iğne kullanarak bir giysi yaratma sanatı.

Lif sanatları: Birincil malzemeleri doğal veya sentetik liflerden oluşan güzel sanatlar.

Ölçer: İnç başına dikiş sayısı ve inç başına satır sayısı.

Örme: Birbirine kenetlenen ilmekler oluşturmak için iki (veya daha fazla) iğne kullanarak iplikten bir giysi yaratma sanatı. Üç temel örgü iğnesi türü vardır – standart “iğne” tarzı iğne, çift uçlu iğne ve yuvarlak iğne.

Merinos yünü: Merinos koyunlarından elde edilen yüksek kaliteli yün ipliği. Lifler kısa, güçlü, dayanıklı ve elastiktir.

Tiftik ipliği: Tiftik keçisinin kılından yapılmış ipek benzeri bir iplik. Parlaklığı ve parlaklığı ile bilinir ve aynı zamanda dayanıklı ve dayanıklıdır.

Yosun dikiş: Her sırada sırayla bir örgü dikişi ve bir ters dikiş.

Ters iğne ilmeği: Örgü ilmeğinden sonra en yaygın ikinci dikiş. Sağ el iğnesini sol iğnenin önüne yerleştirmeyi ve sonuçta örgü dikişini geriye doğru yapmayı içerir.

Skein: Katlanabilir bir bobine sarılmış sürekli bir iplik teli. Örücü, ipliği dışarıdan çözmek yerine, çileğin ortasından çekebilir.

Kayma: Dikişin bir iğneden diğerine herhangi bir iplik eklemeden aktarılması.

Çorap dikişi: Bir sıra örgünün bir sıra ters örgü ile değiştirilmesiyle yapılan desen.

Peki örgü terimlerini öğrendiniz bu hobi ile para kazanmayı hiç düşündünüzmü ? O halde diğer yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

Örgü Örerek Para Kazanmanın Sırları

Örgü ustası olma yolculuğunuzda başka kafa karıştırıcı kelime ve terimlere rastladınız mı? Aşağıya soru ve yorum bırakmaktan çekinmeyin.

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago