Ev-Dekorasyon

Punch Kumaşı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herkese merhaba , son zamanların popüler zanaatı olan punch hakkında ufak tefek araştırmalar yaptık.  Bu yazımızda sizlere punch kumaşı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları anlatacağım.

Punch yada bizim dilimizde panç olarak ifade edilen kumaş üstüne işleme sanatı oldukça eğlenceli ve kolay bir hobidir. Bu zanaatı bir kere yapan maalesef bağımlısı olur, kolay olduğu kadarda eğlenceli olması ve yeni bir şeyler yapabiliyor olmak insanın moralini psikolojisini fazlasıyla etkilemektedir.

Punch Nakışı Nedir ve Nasıl Yapılır

Punch Kumaş Seçimi

İlk olarak en çok sorulan bazı sorulara cevap vererek aklınızdaki kumaş üzerine olan bütün merakları gidermek istiyoruz.

Punch yapmak için herhangi bir kumaş kullanabilirmiyiz?

Kısaca cevabımız hayır. Punch iğnesi dikişlerden geçerken belirli bir gerginliğe sahip olması gerekir, bu gerginliği maalesef her kumaş sağlamaz belirli kumaş türleri gerginlik sağlamaktadır.

 Panç nakışı yapılacak en yaygın olarak kullanılan ve bulunan uygun fiyatlı malzeme ,% 100 pamuklu keşiş kumaşıdır. Keşiş kumaşını satın alırken 2,5 cm başına 12 ila 14 delik olan kumaşları seçmenizi öneririz. Geleneksel veya ilkel keten, ağartılmış keten ve halı çözgüsü, punch nakış  projeleri için harika seçeneklerdir.

Sizlere punch nakışı yapmanız için önereceğimiz kumaş türleri şu şekildedir;

1-     Keşiş Örtüsü

Türkiye de bulabileceğiniz bir kumaş türü değil bunun yerine aida kumaşını rahatlıkla bulabilirsiniz. Aida ise %100 pamuklu bir ip ile kare desenler şeklinde örülmüş bir kumaştır.

2-     Keten

Ülkemizde herhangi bir kumaş dükkanından çok rahatlıkla temin edebileceğiniz bir kumaş türüdür. Panç nakışı yapımında çok harika sonuçlar almanıza sebep olabilecek bir kumaştır.

Keten Kumaş Satın Al

3-     Kilim Kumaşı

Ülkemizde halı ve kilim yapımında en fazla kullanılan kumaş türüdür. Çok fazla güçlü olması nedeniyle özellikle kilimler için kullanılmaktadır. Eğer bu kumaşı kullanacaksanız punch iğnenizin sivri uçlu olmasına dikkat edin.

4-     Çuval Bezi

Eski zamanlarda imkanın çok kısıtlı olduğu dönemlerde aile büyüklerinin kıyafet için çuval bezleri kullandığını hepimiz biliriz. Çuval bezleri kare şeklinde örüldüğü için işlenmesi oldukça kolaydır , fakat bu bez oldukça kolay bir şekilde yırtılabilir.

5-     Dokumacı Bezi

Dokumacı bezi, küçük ve eşit bir dokuma sağlayan poli-pamuk karışımına sahip bir kumaştır. Bu kumaşlar güvenilir ve test edilmiştir bu nedenle yapacağınız her hangi bir punch nakışına uygun olup olmadığını merak etmenize gerek yoktur.

Bir yazımızın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız, umarım sizlere punch kumaşı hakkında bilgiler verebilmişizdir. Sizler için hazırladığımız diğer punch nakışı konularına göz atmayı unutmayın.

En iyi punch başlangıç seti

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago