Genel

Plastik İle Plarn Nasıl Yapılır

Eski plastik poşetlerinden plarn (veya plastik iplik) yapmak kolay bir işlemdir.Bu yazımızda plastik ile plarn tekniklerini öğreneceğiz.

Yazımızda plarn ile bir çantayı nasıl hazırlayacağınızı ve onu şeritler halinde kesmenin iki yolunu yani spiral ve yarık etek yöntemini (T-shirt ipliği yapmak için kullandığınızla aynı) öğreneceksiniz.Bununla beraber plarn ile iplik gerektiren herhangi bir desende yapabilirsiniz.Bir bileklik örün, bir kaseyi kroşe yapın, hatta plastik poşetleri tutmak için bir torba örün.Hepsi size kalmış.

Ekipman ve Araçlar

  • Makas
  • Plastik poşetler

1.Çantayı Hazırlama

Torba, her iki kesim yöntemi için aynı şekilde hazırlanır.Torbayı, yan köşebentler katlanacak ve yanlar düz olacak şekilde bir dikdörtgen oluşturacak şekilde düzleştirin. Torbayı, sapların olduğu çantanın üstünü ve dikiş yerinin üstündeki altını çıkararak kesin.

2.Yarık Etek Yöntemi: Kesim Yarıkları

Torbayı iki kat bırakarak, kapalı uçlar üstte ve altta,açık uçlar her iki tarafta olacak şekilde çevirin.Torbayı 1/2 ila 1 inç genişliğinde şeritler halinde kesin,Kesim bittiğinde, hula eteği gibi görünen, ancak üst kenarı kapalı bir şeye sahip olacaksınız.Kesikler tamamen düz olmayabilir, ancak bu konuda endişelenmenize gerek yok.

Yarık Etek: Şerit Yapma

Kesilmemiş bölümü önünüzde olacak şekilde çantayı tek kat açın. Kesilmemiş alan boyunca çapraz olarak kesin.Bir yarığın sonundan diğerinin başlangıcına kadar kesmelisiniz.

Boşluk boyunca birinci yarık ve ikinci üst yarığı bir açıyla keserek başlayın. Şimdilik ilk yarığı bırakın. Torba boyunca alt yarıktan üst yarığa çapraz olarak kesmeye devam edin. İlk birkaç kesimden sonra, şerit gevşemeye başlayacak ve işlem daha net hale gelecektir.

Yarık Etek: Son Kesimler

Çantanın başlangıcında, ilk yarığın olduğu telden sarkan ek bir ilmek olacak. Açmak için bir açıyla kesin. Kenarı düzleştirmek için herhangi bir tuhaf ekstra plastik parçasını plarn dan kesin.

Spiral Yöntem: Şeritleri Kesme

Bu kesme yönteminin diğerinden daha az adımı vardır, ancak kontrol edilmesi biraz daha zor olabilir.Torbayı, açık taraflardan biri üstte, diğeri aşağıda olacak şekilde çevirin. Yan dikişlerden birinde bir başlangıç noktası seçin ve torbanın tek bir katmanında 1/2 ila 1 inç (veya istenen şerit genişliğine) derinlikte çapraz olarak kesin.

Şeridi aynı genişlikte tutmaya özen göstererek, spiral şeklinde hareket ettirerek torbanın çevresini kesmeye devam edin.

Projeyi Bitirin

Kesintisiz şerit kesiminizi aldığınızda, hangi yolu kullanırsanız kullanın, yeni plastik ipliğinizi bir top haline getirin ve onunla örmeye, tığ işi yapmaya veya başka bir şekilde zanaat yapmaya hazır olacaksınız.

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago