Lif Modelleri

Petek Örgü Nasıl Yapılır

Örgü işlerinize doku ve tatlılık katmak istiyorsanız petek örgü tekniği tam size göre.Birlikte petek örgü desenini detaylıca öğrenelim.

Petek örgü deseninin başka bir adı da ilmek dikişidir, ancak yapabileceğiniz başka bir ilmek dikiş deseni de vardır ve bu nedenle isimler kafa karıştırıcı olabilir.Bununla birlikte, petek örgü, kayan dikişlerin yarattığı yumuşak ve ince altıgen dokuyu tanımlar.

Tüm projenin örgü sıraları, ön tarafta bal peteği ve daha çok jartiyer örgüsü ile çapraz gibi görünen bir sonuç verir. Bu nedenle, dikiş deseninin temel versiyonu düz ördüğünüzde işe yarar. Yuvarlak örgü yapmak istediğiniz zamanlar için, deseni uyarlamanız ve düz sıralarda ters ilmeklerle değiştirmeniz gerekir.

Petek örgü desenini tek sayıdaki ilmeklerle örebilirsiniz, bu nedenle bir renk örneği için birkaç ilmek atın.

Birinci Satır

İğne ile ilmekler atın.

İkinci Satır

Örgü 1. * İplik arkada olacak şekilde 1 ilmek ters yönde kaydırılır. Örgü 1. Satır boyunca * ile birlikte tekrarlayın.

Daha önce ilmek atmadıysanız, sağ iğnenizin ucunu, ilmeği ters çevirecekmiş gibi sol iğnedeki bir sonraki ilmeğin altına kaydırın. Örgü ilmekleriyle çalışırken olduğu gibi örgüdüğünüz ipliğinizin arkada kaldığından emin olun. İlmeği başka bir şey yapmadan sağ iğnenize getirin.

Tüm sıra boyunca çalışırken, ilmekleri kaydırıp örerken, ikişer gruplanma eğiliminde olan ilmekler ile bir sıra elde etmelisiniz.

Üçüncü Sıra

Her ilmeği örün.

Dördüncü Sıra

Örgü 2. * İplik arkada olacak şekilde ters yönde 1 ilmek atın. Örgü 1. Sıra boyunca * ile tekrarlayın ve bir tane daha örgü dikişle bitirin.

Bu sıranın başındaki ve sonundaki iki örgü, kademeli bal peteği etkisini yaratan şeydir.

Tıpkı 2. sıranın sonunda olduğu gibi, ilmekleri ikişerli setler halinde görmelisiniz.

  1. ve 3. sıralar örgünüzün sağ tarafıdır ve 2. ve 4. sıralar ters taraftır. 4. satırı bitirdiğinizde, bir sonraki tekrara başlamak için çalışmanızı ters çevirirseniz, kalıbın oluşmaya başladığını görürsünüz.

Parçanız istenen boyuta ulaşana kadar 1’den 4’e kadar olan satırları tekrarlayın. İşte özetlenmiş ve kısaltılmış versiyon:

Satır 1: K.
Satır 2: K1. * Sl1 wyib. K1. Temsilci *.
Satır 3: K.
Satır 4: K2. * Sl1 wyib. K1. * Dan son st. K1.

Gerçekten takip etmeniz gereken tek şey, hangi satırda olduğunuzdur, çünkü bir örgü sırasından sonra 2. veya 4. satırda çalışmanız gerekip gerekmediğini söylemek zor olabilir.Bu sorun için bir satır sayacı kullanabilirsiniz.

Petek örgünün arkası hala jartiyer dikişine benziyor, ancak doku daha sert. Farklı amaçlarla farklı yüzleri olan bir tabak ya da yüz bezi örerek önü ve arkayı kendi avantajınıza kullanabilirsiniz.Petek örgü deseniyle ilgili bir başka güzel şey, kenarların stockinette örgü gibi kıvrılmamasıdır

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago