Kadın

Kolay Bir Önlük Nasıl Yapılır?

Önlük mutfakta harikadır.Aynı zamanda bahçede, ızgara yaparken,ve daha pek çok şeyde önlük giymek avantajlıdır.Önlüğü avantajlı kılan ise yapım aşamalarının kolay ve hızlı olmasıdır.Kısacası önlükler hayatımızın her alanında yararlı bir giyecektir.

Malzemeler

  • 1-1 / 2 yard hafif denim veya keten veya ağır pamuk
  • Astar için 1-1 / 2 yard hafif pamuk

Araçlar

  • Döner Kesici, Cetvel ve Kesme Tahtası
  • Pinler
  • Dikiş makinesi
  • Makas

Not: Aksi belirtilmedikçe 3/8 inç dikiş payı kullanın.

Önlük Parçalarını Kesin

Hem ana kumaştan hem de astar kumaştan ön ve yan parçaları kesin:

  • 24 x 34 inçlik bir dikdörtgen kesin
  • İki adet 18 x 24 inç dikdörtgen kesin

Büyük dikdörtgen parçaların her birini uzun yarıya katlayın. Kısa kenarda köşeden 6 “içeri ve uzun kenarda köşeden 10” aşağıya ölçün ve işaretleyin. Cetveli işaretler arasına yerleştirin ve köşeyi kesin.

Ana Apron Bölümlerini Dikin

İki küçük dikdörtgeni önlüğün ön tarafına sabitleyin ve dikin. Alt kısımlar hizalandığında, daha küçük parçaların üstü de açıların başladığı yerle aynı hizada olmalıdır. Dikişleri açmak için bastırın.Astar parçalarıyla tekrarlayın.

Cepleri Dikin

Hem ana kumaştan hem de astar kumaştan iki adet 7 “x 8” dikdörtgen kesin.

Her bir ana kumaş parçasını bir astar parçasına, sağ tarafları birlikte dikin ve yan tarafta döndürmek için bir açıklık bırakın. Hacmi azaltmak için köşeleri klipsleyin ve her bir cep parçasını sağa doğru çevirin. Ceplere basın.Cepin üst kısmını dikiş yerinden 1/2 inç uzaklıkta dikin.Cepleri önlüğün ön tarafına sabitleyin. Bunları önlüğün üst kenarından 14 “ve her bir yan dikişten 1” içeriye yerleştirin.Kenarlardan 1/8 “dikerek ceplerin yanlarını ve altını dikin.

Apron Askılarını Yapın

Ana kumaştan iki adet 4-1 / 2 x 24 inç şerit kesin. Şeritleri uzun borulara dikin.Kayışları sağa doğru çevirin ve dikişi açmak için bastırın.

Kayışları Apron Üstüne Dikin

1/8 inçlik dikiş payı ile, her bir kayışın bir ucunu her köşeden yaklaşık 1/2 inç olacak şekilde önlüğün tepesine sabitleyin.Astar parçasını ana kumaş parçasının üzerine sağ tarafları birlikte ve tüm kenarları hizalayarak yerleştirin.

Astarı Sabitleyin ve Dikin

Astarı önlüğün etrafına sabitleyin.Dikilmeden kalması gereken üç alanı işaretlemek için pimleri kullanın.Çevirmek için yanlardan birinde 6cm açıklık ve döndükten sonra kayışların gitmesi için her arka panelin üst köşesinde 3cm açıklık olmalıdır.Yukarıda işaretlenen her açık alanın başında ve sonunda geri dikiş yaparak önlüğün etrafını dikin.

Köşeleri Kırp ve Çevir

Hacmi azaltmak için tüm köşeleri kesin,ardından yanların ve önün birleştiği iç köşeleri kırpın. Herhangi bir dikişi kesmemeye dikkat edin.Önlüğü sağ tarafa çevirin ve dikişleri açarak, eşit olacak şekilde açma dikiş paylarına bastırarak açın.

Kayışları ve Üst Dikişi Takın

Astar tarafı yukarı bakacak şekilde, iki yan paneli üst üste gelmek koşulu ile katlayın.Şeritlerin uçlarını gösterildiği gibi yan panellerdeki açıklıklara takın ve sabitleyin. Sağ kayış sol panelde olmalı ve sol kayış sağ panelde olmalıdır ve yanları açtığınızda kayışlar kesişecektir.Kayışları ve açıklıkları sabitlerken aprona bitmiş bir kenar vermek için, 1/8 inçlik bir dikiş payı ile tüm apronun etrafına üst dikiş yapın. Kayışlarda ekstra güç sağlamak için, kayışların takıldığı alanların üzerine geri dikiş yapın.

Önlüğünüzü takmak için başınızı ön ve çapraz kayışların arasından geçirin. Kayışlar, önlüğü yerinde tutarak doğal olarak arkanıza sarılacaktır.

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago