Amigurumi

Amigurumi Oyuncaklar Sağlıklımı ?

Herkese merhaba , bu yazımızda hepimizin merak ettiği bir konuyu ele alacağız. Amigurumi oyuncaklar sağlıklımı ? diye soran bir çok ebeveyn var. Ebeveynlerin bu sorusuna bir cevap niteliğinde ufak çaplı araştırma yaptık. O halde öncelikle Amigurumi nedir ? diyerek konumuza başlayalım.

Amigurumi Nedir ?

Amigurumi Japon kökenli el işi sanatları ile yapılan bir oyuncak türüdür. Ami, örgü anlamına gelir ve gurumi, doldurulmuş bebek anlamına gelir. İpten yapılmış küçük bir oyuncak bebek veya oyuncak görürseniz, bu amigurumidir . Hello Kitty, Sütaş İnek, Buza, Tavşan, amigurumi için kullanılan popüler temalardır.

Amigurumi Neler Yapılır

  • Çocuk Oyuncakları
  • Ev eşyaları , yastık ve dekoratif modeller
  • Fan öğeleri
  • Eğitici Modeller
  • Battaniyeler

Amigurumi Oyuncaklar Sağlıklımı ?

Amigurumi, oyuncak kategorisinde en güven veren ve sağlıklı olan oyuncaklardır. Bu oyuncaklar el işi, örgü ile yapıldığından dolayı dikkat edilmesi gereken tek bir husus vardır. Kullanılan ipin çocuklar için alerjen olmaması , organik olması ve en önemlisi anti bakteriyel bir yapıya sahip olması sağlık açısından bir risk taşımadığını ifade eder.

Daha küçük yaş grubuna hitaben yapılacak oyuncaklarda iç dolgu malzemesi seçiminde sadece elyaf kullanılmalıdır. Plastik parçaların kullanılması durumunda , oyuncak içerisinde çıkması ve çocukların boğazına kaçma riski mevcuttur. Bunun yanında oyuncakların gözleri sökülebilen gözler değil güvenlikli gözler olmalı yada örülmüş göz olmasını tercih etmelisiniz.

Bizim araştırmalarımız sonucunda , amigurumi oyuncaklar diğer plastik ve tahta malzemelerden yapılmış oyuncaklara nazaran oldukça sağlıklıdır. Amigurumi oyuncakların yumuşak bir dokuya sahip olması çocukların oyun oynarken birbirlerine zarar vermesini de engeller. Sizler çocuklarınızı amigurumi oyuncaklar ile gönül rahatlığıyla büyütebilirsiniz.

En Çok Sevilen Amigurumi Oyuncak Tarifleri

1.      Amigurumi Sütaş İneği

Herkesin severek yaptığı ve en yaygın bir şekilde bulunabilen bir amigurumi oyuncağıdır.

amigurumi sütaş ineği buza tarifi

2.      Amigurumi Pepee

Çocuklarımızın severek izlediği pepee hitaben hazırlanmış bir amigurumi bebeğidir. Bu modele emin olun çocuklarınız bayılacaktır.

amigurumi pepe tarifi ve yapılışı

3.      Amigurumi İbi

Amigurumi ibi ise ibi çizgi dizisindeki çizgi kahramanın örülerek bir bebek haline getirilmiş halidir. Bu modelimizide tarifimiza aracılığı ile sizlerde çocuklarınıza yapabilirsiniz.

AMİGURUMİ İBİ TARİFİ

4.      Amigurumi Uzun Kulaklı Tavşan

Tavşan modelleri , ufak çocukların en sevdiği oyuncaklardır. Bu tarifimizi sizde kendi başınızda evinizde yapabilirsiniz.

amigurumi uzun kulaklı tavşan tarifi

5.      Amigurumi Kuzu

Çocuklarımıza az “ Kuzu kuzu me bin tepeme hadi gidelim ayşe teyzeme “ demiyoruz. Sizde az iplikle bu pofuduk kuzuyu çocuklarınıza yapabilirsiniz.

Kuzu Tarifi

Model ve tariflerimizde en popüler olan ilk 5 tarif bunlardır. Amigurumi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz al kısımda bıraktığımız linklerden yararlanabilirsiniz.

En İyi Amigurumi ip Markaları

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago