Amigurumi

Amigurumi Oyuncak Modelleri ve Yapılışları

Herkese merhaba, bu yazımızda sizlere amigurumi oyuncak modelleri ve yapılışları hakkında küçük bir rehber hazırladım. Bu rehber ile amigurumi oyuncak modeller örebilir hatta kendi modellerinizi yapabilirsiniz.

Amigurumi oyuncak modelleri yapabilmeniz için başlangıç seviyesinde tığ kullanabilmeniz gerekmektedir. Eğer tığ kullanabiliyorsanız işiniz sandığınızdan bile kolay olacaktır. Tığ kullanmayı bilen arkadaşlar amigurumi tariflerde de paylaştığımız kısaltmalar adı altındaki teknikler yardımı ile amigurumi örebilir.

Amigurumi En Çok Kullanılan Teknikler

Örgü oyuncaklar amigurumi örerken en çok kullanılan teknikler başlıca; arttırma eksiltme ve sık iğne’dir. Tabikide bu üç teknik amigurumi oyuncak modelleri örmek için yeterli olmayabiliyor.
Amigurumi modellere başlarken sihirli halka tekniği kullanılarak bir daire şeklinde örme yapılmaktadır. Bu teknik genel olarak amigurumi hayvan modelleri ve amigurumi bebek modellerinde başlıca kullanılmaktadır.

Bir amigurumi modelin sonuna geldiğinizde ise bitirme tekniğini bilmeniz gereklidir. Bitirme tekniği ile silindir şekillere sahip amigurumi modelleri ve diğer modelleri rahatlıkla kapatabilir ve tarifi sonlandırabilirsiniz.

Sizde amigurumi öğrenmeyi çok istiyorsanız eğer sizler için hazırladığımı Amigurumi terimleri ve kısaltmalarına göz atabilirsiniz.

Amigurumi Terimleri ve Kısaltmalar

Çok Beğenilen Amigurumi Modelleri

Amigurumi zürafa tarifi

amigurumi zürafa tarifi

Çocuklar ve bebekler için fazlaca beğenilen ve amigurumi ören her bireyin muhakkak ördüğü bir amigurumi zürafa tarifi vardır. Bizler tarafından hazırlanan en tatlı amigurumi zürafa tarifini sizler için alt kısma ekliyoruz, bakmayı ve hatta yapmayı ihmal etmeyin.

Amigurumi Tırtıl Tarifi

amigurumi tırtıl

Tırtıl gibi küçük yuvarlak parçalara sahip olan amigurumi tarifleri en kolay yapılışa sahip tariflerdendir. Sizde eğer amigurumi örmeye yeni başladıysanız amigurumi tırtıl tarifi ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Amigurumi Araba Yapımı

amigurumi araba yapımı

Erkek çocukların severek oynadığı amigurumi araba modeli yapımı meşakatli bir modeldir. Eğer sizde amigurumi ile araba örmek isterseniz ve yeni başladıysanız acele etmenizi tavsiye etmem. Kendinize güveniniz tam olduğunda ve farklı şekillere sahip amigurumi modeller ördüğünüzde yapmanız en doğru olanı olacaktır.

Amigurumi Ayak Yapımı

Günümüzde karşılaştığımız çoğu bebek ve hayvan modellerin olmasından kaynaklı tasarımların ayakları vardır. Amigurumi ayak yapımı için farklı metodlar kullanılmaktadır. Eğer sizlerde amigurumi bebeklerinize ayak yapacaksanız tarifinde anlatılan detayları incelemeyi unutmayın.


Sitemizin adı ne kadar orgum olsa da amigurumi ağırlıklı ilerlediğimiz doğrudur. Fakat her geçen gün büyüyen kitlemiz ile örgü alanında daha fazla tarife ve içeriğe sahip olmak için çalııyoruz. Sizlerde bizleri desteklemek için lütfen sosyal medyadan takip etmeyi paylaşımlarımızı beğenmeyi unutmayın.

Amigurumi Tarif Dünyası Pinterest Sayfası

Amigurumi Tarifleri Telegram Grubusı

İnstagram Orgum.net Sayfası

Facebook Orgum.net Sayfası

Facebook Amigurumi Tarif Defteri Grubu

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago