Amigurumi

Amigurumi Nasıl Yıkanır? Oyuncak Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amigurumi nasıl yıkanır? Yıkarken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir tarzında sorularınıza cevap niteliği taşıyan yazımıza hoş geldiniz. Amigurumi oyuncakları hangi metotlar kullanarak sağlıklı ve zarar vermeden yıkayabilirsiniz gelin birlikte öğrenelim.

Evinizin neşesi olan çocukların oyuncaklarını her yere sürdüğünü sizde biliyorsunuz . Malum hareketli ve çocuklu evler, çocuksuz evlere nazaran daha hızlı bir şekilde kirlenebiliyor . Çocuklarımızın evin her köşesinde oynadığı o sağlıklı oyuncaklar zamanla kirlenmekte, bu süreçte bazı oyuncakları nasıl ve nerede yıkamanız gerektiğini bilmiyorsanız doğru konuya gelmiş bulunmaktasınız.

Sizlere daha hızlı amigurumi tarifi ve haberler ulaştırabilmemiz için bizleri alt kısımda yer alan sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın.

İnstagram Orgum.net Sayfası

Facebook Orgum.net Sayfası

Facebook Amigurumi Tarif Defteri Grubu

Sağlıklı Oyuncak Nedir ?

Sağlıklı oyuncak nedir? Son dönemlerde çocuklarımızın oyuncaklarında plastik ve kimyasal olması nedeniyle ne kadar sağlıksız olduğu bilincini aileler olarak edinmeye başladık. El işi göz nuru olan sık örme tekniğiyle örülen oyuncaklara yani amigurumi sanatına bizler sağlıklı oyuncak demekteyiz. Bu oyuncaklar kimyasal barındırmayan kaliteli ipliklerden örülerek yapılmaktadır.

Amigurumi Oyuncağı Makinedemi Eldemi Yıkamalıyım ?

Evin sevilen favori oyuncakların amigurumileri yıkamadan önce bilmemiz gereken bir kaç husus vardır. Bu hususlar oyuncağın ne tür iplikten örüldüğüdür, eğer oyuncağı satın almadıysanız ve kendiniz ördüyseniz aldığınız ipliğin hangi türde ve markada olduğunu biliyorsunuzdur. Önceliğiniz aldığınız ipliğin kağıdı üzerinden kaç derecede ve hangi programda yıkanması gerektiğine göz atmanız olsun. Satın aldığınız ipliklerin üzerinde kaç derecede hangi programda yıkanacağını görmediyseniz veya farkına varmadan bu etiketleri çöpe attıysanız gelelim önerilerimize .

İster el örgüsü amigurumi istersenizde yelek veya başka bir örgü motifi olsun makinede kesinlikle yün yıkamanızı önermemekteyiz , Eğer ben elde yıkayamam makinede yıkarım diyorsanız kesinlikle enzim içeren deterjanlardan kullanın. Enzim içerikli deterjanlar kısa programlarda ve düşük ısılarda yıkama gerçekleştirirseniz kesinlikle başarı sonuç alabilirsiniz.

Amigurumi Oyuncak Elde Nasıl Yıkanır ?

Oyuncağınız makinede yıkanmaya uygun bir iplik türünde olmadığı kanatindesiniz ve oyuncağın bir çamurun içine düşmediğini biliyorsunuz. Bölgesel bir kirlenmesi olan oyuncağınızı nasıl yıkayabilirsiniz , bu sorunun cevabını sizler için görsellerle cevapladık. Hadi o zaman gelin nasıl yıkanır bakalım.

Amigurumi elde yıkama

Öncelikle az bir sıvı sabunu su yardımı ile ufak bir kasede köpürtüyoruz. Köpüren suyu ufak bir bez yardımıyla kirlenen oyuncağın bölgesini iyicene siliyoruz.

amigurumi temizleme
amigurumi temizleme

Şimdi, ya amiguruminiz gerçekten kirliyse? İşte size birkaç öneri:

  • Daha küçük (ancak çıkarması zor) noktalar için suyunuzda biraz sabun kullanmayı deneyin.
  • Amiguruminizi su ve yün yıkama  lavabosunda bekletin . Yavaşça tüm suyu sıkın ve tamamen kurumasını bekleyin.
  • Makinede yıkanamayan ipliklerden yapılan hayvanlar tamamen keçeleşmeden makinede yıkanabilir. Doldurma ipliği gevşek kumaşlar kadar keçeleşmekten korur. Tabii ki, biraz keçeleşme görebilirsiniz, ancak beklediğiniz kadar değil. Soğuk suyla narin makinede yıkamayı deneyin… Amiguruminiz ilk güngibi temiz çıkacak!

Umarım bu yazımızdan fikir sahibi olabilmişsinizdir, sizler için derlediğimiz ve hazırladığımız diğer amigurumi tarif ve haberlerinede göz atmayı unutmayın.

Ücretsiz Amigurumi Tarifleri

Amigurumi nasıl yıkanır

View Comments

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago