Amigurumi

Amigurumi bebeklere kıvırcık saç yapımı

Herkesin merak ettiği ve yaparken de bir hayli zorlandığı amigurumi kıvırcık saç yapımı yazımıza hepiniz hoş geldiniz. Bu yazımızda öncelikle bize fikir veren @merve_toys_design teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Sizlerde artık amigurumi bebeklerinize farklı saçlar yaparak daha güzel kılmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. O halde amigurumi kıvırcık saç nasıl yapılır gelim öğrenelim.

Kullanılan Malzemeler

  • Kartopu Flora Amigurumi İpi (İstenilen Renk)
  • İki Adet Şiş
  • Su
  • Ütü
  • Makas

Kullanılan Teknikler

  • Haroşa Tekniği
  • Düz Örgü
  • Ters Örgü

Saç Yapımı

Biz genel olarak saç yapımında kartopu flora markası ip kullanıyoruz, tabi sizlerde farklı marka iplikler kullanabilirsiniz fakat ısıya olan direnclerini göz ardı ederek seçim yapmanızı öneririm.
O halde amigurumi bebeklerimize hazırsanız kıvırcık saç yapımına başlayalım.

Örme Aşaması

Şişlerimizi elimize alarak bildiğiniz veya kolayınıza gelen her hangi bir teknik ile ipimizi normal bir şekilde saçın uzunluğu kadar örüyoruz. Ben genelde bu aşamada haroşa tekniği ile örüyorum kimileri ters örgüde diyebiliyor.

Örme işleminde ortalama olarak yarım yumak ip harcıyoruz bundan dolayı ipsiz bu işlemlere lütfen başlamayın.

Örme aşaması

Islatma Aşaması

Örme aşamasını tamamladıktan sonra örgüye bitirme işlemi yapıp suda ıslatıyoruz. Islattığımız örgünün suyunu sıkıyoruz ve kıvırcık saç yapmanın en önemli püf noktasına yani kurutmaya geliyoruz

ıslatma

Kurutma Aşaması.

Ütü yardımı ile kurutuyoruz,bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ütünün ılık bir ısıda olması eğer kızgın ütü ile yaparsanız ip akrilik olduğu için hemen yanabilir ve sizi hüsrana uğratabilir.

kurutma

Sökme ve Kesme Aşaması

Kurutma evresini tamamladıktan sonra işlemin sonuna ve yorucu kısmına yani sökme aşamasına geliyoruz. Örgümüzü söktükçe kıvır kıvır olduğunu sizlerde göreceksiniz, bu aşamada yapacağınız saçın uzunluğunca söktüğümüz iplerden kesiyoruz.

Saç Dikme Aşaması

Saçları ekleme veya dikme aşamasında ise görsellerden de edineceğiniz fikir ile dikim işlemini yapabilirsiniz. Bu uygulama biraz sabır gerektirdiğini başta söylemiştim, dediğim kadar varmış değimli .

dikme
saç dikme
saç dikim

Kıvırcık saç yapma işleminin sonuna gelmiş bulunmaktayız umarım keyifle yaptığınız bir işlem olur ve bebeklerinize yeni güzellikler katabilirsiniz. Sizler için hazırlamış olduğumuz amigurumi bebeklerine yüz ifadesi verme konumuza da göz atabilir bu sayede yüz ifadeleri konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Oyuncaklara Yüz İfadesi Verme

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago