Bebek-Çocuk

Ağırlıklı Battaniye Nedir Ne İşe Yarar Tüm Faydaları

Ağırlıklı Battaniye , ufak dolgu boncukları ile doldurulmuş adından anlaşılacağı üzere ağır battaniyelerdir. Son zamanlarda ortaya atılan bir teori ile popülerlik kazanan bu battaniyeler , örtülen kişilerin ağırlık altında hissettiği derin baskı sayesinde sakinleştirici bir etki yarattığı söylenmekte.

Sakinleştirici etkinin ise battaniyenin ağırlığının insana sarılmış bir etki yaratmasından kaynaklandığı öne sürülmekte. Psikolojik olarak sarılmanın insan üzerinde çok güçlü bir uyarıcı olduğu bilimsel olarak  kanıtlanmış.

Ağırlıklı battaniyelerin en popüler olarak kullanımlarından biri de otizm ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olan çocukların tedavisinde kullanılmaktadır.

Bu battaniyelerin kullanımında özellik çocuklar için dezavantajları vardır. Bu dezavantajların başını adından da aldığı gibi ağırlık çekmektedir. Ağır olması taşınması konusunda oldukça çocukları zorlamaktadır. Bunlar yerine bazı ebeveynler likra uyku tulumlarını da tercih ediyor çünkü ağırlıklı olanlardan kıyasla oldukça hafif ve taşınabilirliği kolay .

En İyi Ağırlıklı Battaniye Nasıl Seçilir ?

Öncelikle bu ağırlıklı battaniyelerin fiyat olarak normal battaniyelere kıyasla pahalı olduğunu söyleyelim. Evet sağlıklı olması açısından oldukça tavsiye veriliyor ancak 5-6 kilo gram boyutlarındaki bir ağırlıklı battaniye ortalama 650 Türk lirası dolaylarında satılmaktadır.

Renk model ve farklı desenlere sahip olan bu ağırlıklı battaniyelerde kendinize özel seçerken en çok dikkat etmeniz gereken husus kendi boyutunuza göre ağırlıkta seçmeniz. Battaniyenin seçiminde kendi kilonuzun %10 dolaylarında seçmeniz gerekmektedir. Eğer çocuğunuz için alacaksanız ağırlığını daha az tutmanız gerekmektedir , aksi taktirde çocuğunuz bundan çok rahatsız olacaktır.

Uyku durumunda horlama veya uyku apneniz var ise ağırlıklı battaniye kullanmamanız gerektiğini söylemek isteriz çünkü ağırlığı göğsünüze toplarsanız nefes alış verişinizde ciddi rahatsızlık hissedersiniz.

Ağırlıklı Battaniye Ne İşe Yarar

Ağırlıklı battaniye psikolojik olarak ağırlığından dolayı sarılma hissi yarattığı için oldukça yararlıdır. Psikolojik etkisi dışından bu battaniyeler Sıçak tutmakla birlikte yumuşaktırlar. Stressiz tüm günün yorgunluğunu attığınız yatağınızda ağırlıklı battaniye uykusuz geceleri geride bırakmanıza yardımcı olacaktır.

View Comments

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago