Aksesuar Modelleri

10 Dakikada Ponpon Nasıl Yapılır

Hepimizin annesinin bildiği ve yaptığı ponponlarımıza çoğumuz şapkalarımızdan aşınayız dır. Yapmaları oldukça kolay olan bu ponpon topları herhangi bir özel alete veya malzemeye ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz.

Eğer örgü ye yeni başladıysanız ve ilk şapkanızı yaptıysanız sizde şapkanıza tatlımı tatlı aksesuarlar eklemek isteyeceksiniz. Bu ponponlar ile şapkalarınıza 10 dakikada ekstra bir malzeme istemeksizin ponpon yapabileceksiniz.

Neye ihtiyacınız olacak

Ekipman / Araçlar

  • Karton
  • İzlenecek dairesel öğeler (küçük cam, şişe kapaklar, vb.)
  • Dolma kalem
  • Makas

Malzemeler

  • İplik

Talimatlar

  • Karton ile Pom-Pom Şablonları Yap

Kapakları ve diğer yuvarlak öğeleri karton üzerine daireler çizmek için kullanın. İçinde daha küçük bir daire olan daha büyük bir daireyi izleyin. Daha büyük daire bitmiş ponpunuzun çapını belirler.

Birkaç boyut şablonu oluşturarak, birkaç boyutta ponpon yapabilirsiniz.

ponpon yapımı
  • Daireleri Kes
    Daha büyük daireleri kesin. Sonra, orta daireye ulaşmak için bir yarık kesin ve merkezi kesin. İpliği geçmeyi kolaylaştırmak için yarığı küçük bir miktar genişletmek isteyebilirsiniz.

  • İpliği Şablonun etrafına sarmaya başlayın
    İpliği karton halkanın etrafına sarmaya başlayın. İpliği sabitleyen ucun üzerinden geçirirken ipliğin ucunu yerinde tutun. Tüm boşlukları doldurarak tüm halka boyunca çalışın.
     
  • İpucu
    Sargıyı halkadaki yarık yakınında çalıştırabilirsiniz, ancak kartonun uçlarından kayabileceği kadar yaklaşmadığından emin olun.
ponpon yapımı

İplik Halka Dolana Kadar Sarın

Karton halkayı dolana kadar sarın ve biraz daha sarın. Tam ve yuvarlak bir ponpon oluşturmak için ipliği, halka çok dolgun olacak ve orta daire neredeyse doldurulacak şekilde sarmalısınız. Gevşek ve disket bir ponpon istiyorsanız, daha erken sarmayı durdurabilirsiniz. 

ponpon yapımı

Halkanın Kenarından Kes

Sarma ipliğini kesin, sonra sarılı iplikten halkanın kenarı boyunca kesmeye başlayın. Her iplik ipini kestiğinizden emin olun. Küçük noktalı keskin makaslar bu parçayı kolaylaştırır. İpliği keserken, kesilen parçaların bir tarafa itmesine veya açıklıktan çıkmamasına dikkat edin.

ponpon yapımı

Kesilen İplik Parçalarını Birleştirin

Tüm kenarlar kesildiğinde, bir iplik uzunluğunu kesin ve ponponun ortasına, karton halkaya yakın olarak bağlayın. İpliği bir kez bağlayın, daha sonra uçları diğer tarafa sarın ve bir çift düğüm bağlayın.

İpliği, ipliği kırmadan olabildiğince sıkı çekin. Uçları uzun bırakın.

Karton şablonunu çıkarın. 

ponpon yapımı

Ponpon’u şekillendirin

Bu noktada, ponponunuz muhtemelen biraz garip ve şekilsiz görünüyor. Bunu düzeltmek için, ipliği şekli eşit olacak şekilde düzeltin. Biraz ponpon saç tıraşı misali düzenlemeleri yapın.

Uzun iplik bağlarına tutun ve ponponun her yerinde çalışın. Keserken, ters yönde kalmaması için çevirmeye devam edin. 

pom pom yapımı

Ponponu Kabartın ve Kırpmayı Bitirin

Ponpon neredeyse bitti gibi göründüğünden emin olduğunuzda, yavaşça ellerinizin arasında yuvarlayın. Bu ponponları kabarmasına ve düzeltilmesine ihtiyaç olacakları ortaya çıkaracaktır

Gerektiği gibi kırpma işlemini devam ettirin.

ponpon aksesuarınızı bağlamak için uzun iplikler kullanabilirsiniz. Hepinize kolay gelsinn :))

ponpon yapımı

Recent Posts

Amigurumi Uykucu Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi severlere çok tatlı bir uykucu ayıcık tarifi ile geldik. Uykucu ayıcık tarifi ile sizde…

54 yıl ago

Amigurumi Sevimli Ayıcık Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi sevimli ayıcık tarifi ile artık evleriniz daha sevimli olacak. Sizlerle ücretsiz olarak paylaştığımız amigurumi…

54 yıl ago

Kardan Adam Kupa Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi kardan adam kupa tarifi ile sizlerde evlerinize yıl başı konseptinde dekoratif modeller örebilirsiniz. Ücretsiz…

54 yıl ago

En Güzel Lif Modelleri

Lif modelleri, tığ işi ile yapılan banyoda kullanılan el emeği ürünlerdir. En yaygın lif modelleri…

54 yıl ago

Amigurumi Dünyası ile Sende Satış Yap

Merhaba, uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu Amigurumi Dünyası uygulamamızı güncellemiş bulunmaktayız. Bu güncelleme ile artık…

54 yıl ago

Amigurumi Noel Baba Tarifi ve Yapılışı

Amigurumi noel baba tarifi ile sizde yeni yıl için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Ücretsiz amigurumi tarifleri içerisine…

54 yıl ago